Правила здорового харчування

       Рекомендації, дотримання яких сприятиме запобіганню розвитку хвороб травлення та допомагатиме тримати організм у тонусі протягом дня:

  • вживайте їжу невеликими порціями 4-5 разів на день;
  • не пропускайте сніданок і не голодуйте протягом дня;
  • не влаштовуйте собі часті перекуси, адже вони не замінять повноцінного харчування;
  • не «заїдайте» поганий настрій, тривогу або депресію;
  • не їжте «за компанію», якщо немає апетиту;
  • не запивайте жирну їжу холодними напоями, адже при зниженні температури жир застигає у травній системі;
  • не варто запивати їжу молоком, оскільки воно заважає травленню та викликає бродіння в кишківнику;
  • слідкуйте за розміром порцій;
  • їжте повільно, ретельно пережовуйте їжу. При швидкому вживанні їжі відчуття насичення наступає повільніше, що може призвести до переїдання;
  • фрукти краще їсти на сніданок, до обіду чи в якості перекусу. Якщо ж ви вживаєте їх після основного прийому їжі, вони починають взаємодіяти з нею, бродити та закисати;
  • завжди читайте, що написано на етикетці про склад (жири, вуглеводи, калорії);
  • не довіряйте словам «дієтичний», «низькокалорійний», дивіться на цифри;
  • краще не смажте страви, а тушкуйте.

 

Прес-служба УОЗ ОДА